Vážený zákazník. Osobný odber alebo návštevu prevádzky, si dohodnite telefonicky vopred.

Osvetlenie do altánku a na terasu

osvetlenie-na-terasu

 

Máte altánok alebo terasu? Nezabudnite na osvetlenie a elektriku.

Osvetlenie do altánku a na terasu

  Každý, kto má altánok alebo terasu bude potrebovať zabezpečiť osvetlenie. Už pri stavbe altánku a terasy, myslite na prívod elektriny. Nie len kvôli osvetleniu, ale aj kvôli zásuvke, ktorú využijete na zapojenie hudby, náradia, nabíjačky a ďalších vecí. Prívod elektrického kábla k altánku, alebo terase by mal byť popod zem, v krajnom prípade aj vzduchom. Altánok a taktiež terasu využívame najmä v teplejších mesiacoch približne od apríla do októbra. Preto osvetlenie terasy a altánka nemusí byť trvalé, ale môže byť demontovateľné a mimo sezóny bude slúžiť inde.

 

 

svetelna retaz altanokosvetlenie-do-altanku

  Ak ale chcete mať komfort, odporúča sa mať aspoň dva typy svetelného zdroja. Prvý a primárny, je funkčné dostatočne silné osvetlenie pod, ktorým budete môcť čítať knihu, pripravovať jedlo. Na tento účel by som zvolil aj obyčajnú neónku. V prípade, že chcete niečo estetickejšie na výber je dostatok osvetlenia do exteriéru, ktoré majú dostatočnú intenzitu. Druhý typ osvetlenia, ktoré by malo dopĺňať to prvé, je dekoratívne večerné osvetlenie. Malo by byť takej intenzity, aby ste si videli do taniera či na pohárik, ale zároveň neoslepovalo pri pohľade do svetelného zdroja. Takýto typ osvetlenia do altánku Vám zabezpečí oveľa väčšiu pohodu, komfort, väčší pocit súkromia a nádych romantiky. Luxusne vyzerajú najmä dizajnové žiarovky s nízkou spotrebou do 1W, uložené do reťazca rôznych dĺžok.

svetelna-retaz-na-terasu

  Tieto žiarovky sú vymeniteľné, pretože použivajú klasický štandard E27. Inštalácia je jednoduchá, stačí položiť nosný kábel s objímkami cez trámy, alebo zavesiť na háčiky a vložiť do objímok žiarovky. Svetelná reťaz so žiarovkami sa dá vyrobiť presne na mieru, kde si zvolíte dĺžku kábla, počet objímok aj presné rozostupy medzi nimi.

retaz-so-ziarovkami-na-terasu

  Na trhu nájdeme aj svetelné reťaze so žiarovkami, ktorým sa nedajú vymieňať žiarovky. Takéto osvetlenie nie je síce až tak trvácne, ako to ktoré som spomínal vyššie, ale je rádovo lacnejšie a pri občasnom používaní vydrží tiež roky. Nič nepokazíte, keď si altánok vyzdobíte aj vianočnou reťazou s malými žiarovkami, najlepšie teplej bielej farby. Toto osvetlenie aspoň využijete nielen na Vianoce, ale aj počas roka v altánku.

altanok-osvetlenie