Vážený zákazník. Osobný odber alebo návštevu prevádzky, si dohodnite telefonicky vopred.

Farebné Vianočné osvetlenie na stromček

Stačia štyri farby?

             Najroztomilejší vianočný strom vonku, bol vždy farebný. Ako dieťa si pamätám na námestiach našich miest a obcí, veľké stromy so skromnou vianočnou výzdobou v podobe zopár klasických žiaroviek na stromček vo farebnom prevedení. Ale bolo to krásne, hra farieb vianočného osvetlenia zaujala každé dieťa. Než prišla masová výroba čínskych výrobcov, vystačili sme si s domácimi výrobkami. Vonku to boli práve žiarovky na objímky, vo vnútri si spomínam na sklenené vianočné osvetlenie vo farebnom prevedení, hríbikmi, lampášmi, snehuliakov a mnoho iného. Všetkým deckám z tých svetielok žiarili očká nadšením a tváričky radosťou. Ako je to dnes? Farebné osvetlenie na stromček je správna voľba.

vianocne-osvetlenie

Dnes ak mám byť úprimný, pri cestách po Slovensku vidím niekedy neuveriteľný gýč, niekedy doslova vianočný armagedon. Po vzore amerických vianočných maniakov bez štipky vkusu, niektorí v snahe silou mocou mať ten najvysvietenejší dom v okrese, nakúpi v akcii desiatky druhov vianočného osvetlenia a bezhranične svojím vizuálne otrasným spôsobom, otravuje život tým s dobrým vkusom. V niektorých Rakúskych alebo Švajčiarskych obciach je vo všeobecnom nariadení stanovené, akú farbu alebo teplotu môžete použiť na výzdobu svojho príbytku, aby osvetlenie ladilo s tým obecným. Výsledkom je, že prevažuje zlatá teplá biela LED v celej obci a napríklad stromčeky sú ozdobené farebne.

stromcek

    Momentálne je znovu v obľube klasický farebný vianočný stromček, tzv. multicolor. Na veľké stromy sa dajú kúpiť svetlá na stromček ako sú svetelné reťaze s objímkami E27 a vymeniteľnými žiarovkami. Farebné žiarovky, nie je problém dostať kdekoľvek za dobrú cenu. Na menšie stromy stačí klasická svetelná reťaz so štyrmi farbami a tými sú žltá, modrá, červená a zelená. Podstatné je, aby neblikala, ale permanentne svietila. Pre väčšie stromy odporúčam kombináciu klasických vymeniteľných žiaroviek a svetelných reťazí s malými LED. Výsledok ohúri nielen Vaše ratolesti, ale aj Vás. Vďaka takto ozdobenému stromčeku sa budete chvíľu cítiť opäť dieťaťom.

svetelna-retaz-na-stromcek

farebne ziarovky na stromcek