Vážený zákazník. Osobný odber alebo návštevu prevádzky, si dohodnite telefonicky vopred.

Laserové Vianočné osvetlenie na dom

Dnes sme sa pozreli na osvetlenie domu pomocou laserovej vianočnej dekorácie. Chcete vedieť, čo si o tom myslíme? prečítajte si tento článok.

 Laserové Vianočné osvetlenie na dom 

 Rok 2016 priniesol novinku pri Vianočnom osvetlení domu. Laserové osvetlenie na vianoce. Pozrime sa teda aké výhody a nevýhody tento laser ponúka.

Výhody:

  • jednoduchá inštalácia

  • nízka spotreba el. energie

  • variabilné využitie

 

Nevýhody:

 

  • riziko trvalého poškodenia zraku

  • svetlo svieti cez okná do domu

  • riziko poškodenia na zemi

  • nízka kvalita káblov

  • len dve farby

 

Fakty k výhodám:

 

Laserové vianočné osvetlenie je jednoducho namontované, dodáva sa buď so zapichovacím kolíkom, alebo držiakom na pevný podklad. Častou výčitkou je však krátky zdrojový kábel, kvôli ktorému je nutné priviesť ďalšie predlžovacie káble.

Nespochybniteľnou výhodou je nízka spotreba el. energie, odber je skutočne minimálny na úrovni 5 Watt. Životnosť udávaná na niektorých serveroch je na úrovni 7000 hodín, pri čínskych výrobcoch laserov je však reálna životnosť 500 – 1200 hodín (ODKAZ TU

Výhodou laserového vianočného osvetlenia na dom je jeho variabilné využitie, môžete si s ním osvetliť izbu na rôznych oslavách či párty.

 Fakty k nevýhodám:

 Ako už iste viete, je zakázané svietiť laserom do očí. Hrozí trvalé poškodenie zraku, dokonca úplné oslepnutie. Zvlášť u detí je riziko najväčšie, pretože nerešpektujú priložené varovanie. Lampa laserového vianočného osvetlenia svieti rozptylom na celú plochu domu, rovnako do okien či dverí. Pri pohľade z okna Vám tak toto zariadenie svieti laserové lúče rovno do očí.

Svetlo, ktoré takto prejde cez okná domu alebo bytu robí na stenách a stropoch izieb celkom zaujímavý efekt v podobe stoviek behajúcich zelených a červených bodiek. Veľa ľudí práve z tohto dôvodu, laserové vianočné osvetlenie už nepoužíva.

Väčšina užívateľov má zariadenie položené na zemi, prípadne zapichnuté v trávniku. Existuje viacero možností poškodenia, od zakopnutia a vytrhnutia káblov, poškodenie domácim miláčikom, či jednoduchého odcudzenia kriminálnikom.

Špeciálnu pozornosť treba venovať chabým elektrickým káblom, ktoré sú tak strašne tenké, že už pri šliapnutí na ne sa môžu poškodiť. Preto odporúčame na prívodné káble k tomuto zariadeniu dať chráničku.

Znie to čudne, ale pri laseroch sme zvyknutí na širšie spektrum farieb. Nateraz je k dispozícii laserové osvetlenie len v kombinácii červenej a zelenej farby. Chýbajú nám obľúbené tóny teplej bielej farby alebo ľadovej bielo modrastej.

 Záver:

 Kúpu laserového osvetlenia neodporúčame, napriek tomu, že sami toto zariadenie predávame. Je to len módna vlna, ktorá rýchlo omrzí. Uprednostňujeme poctivé kvalitné LED žiarovky a výrobky z nich ako sú svetelná reťaz, LED záves, svetelné cencúle a podobne. Mýtus, že poctivá kvalitná vianočná výzdoba je drahá Vám vyvraciame v inom článku.

Pre tých, čo vedia trochu anglicky je dobré pozrieť si pred kúpou nasledujúce video.